Descriere

Un roman de tip puzzle

Romanul este structurat pe 18 capitole care povestesc fiecare aceiași ani (2001-2005) văzuți de adolescentul Robert Veran din diferite perspective: bani, iubire, sex, școală, băutură, violență etc. Unele întâmplări apar în mai multe capitole, dezvelind nuanțe noi sau schimbându-și semnificația.

Pe măsură ce cititorul parcurge textul, iar întâmplările și personajele sunt surprinse din unghiuri noi, lumea descrisă devine tot mai inteligibilă - un puzzle care se întregește sub ochii cititorului.

Datorită independenței relative a capitolelor, este posibilă rearanjarea lor în miliarde de permutări. Astfel se creează premisa unei experiențe unice pentru fiecare cititor.

Varianta unică

În urma unei rearanjări oarecare, puzzle-ul va prinde formă în altă ordine, ceea ce este semnificativ: pentru că nu numai imaginea finală este importantă, ci și drumul parcurs către imagine.

Întâmplările din capitolele citite spre sfârșit au o pondere mai mare în perceperea lumii descrise decât întâmplările parcurse la început, când cititorul nu este încă familiarizat cu personajele.

Varianta unică este disponibilă numai în format eBook. Capitolele există pe server în fișiere separate și sunt concatenate într-un document ePUB / PDF în funcție de configurația arbitrară care se generează în momentul tranzacției online.

Versiunea tipărită conține o ordine fixă a capitolelor aleasă de autor.

Variante posibile

Primul și ultimul capitol (locul și amfiteatru) au un statut special în roman, motiv pentru care ele își vor păstra mereu poziția și nu vor intra în jocul rearanjării. Locul  introduce spațiile principale din roman prin intermediul unor întâmplări care aduc acțiunea în pragul lui 2001. Amfiteatru este un fel de incantație halucinatorie care se ridică deasupra timpului romanului.

Calculul variantelor posibile

Din cele 18 capitole, 16 pot fi rearanjate în mod arbitrar. Există 16! (16 factorial) posibilități de a aranja cele 16 capitole. Adică 2 înmuțit cu 10 la puterea a 13-a (2 × 1013). Adică 20 000 de miliarde de variante posibile.

Dacă s-ar genera o variantă pe secundă, ar dura aproximativ 1 milion de ani până când să se epuizeze toate variantele unice.

Cuprins

Încearcă înainte să cumperi

Obține un capitol gratuit